Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ: Η οικονομική σχέση με την Κίνα πρέπει να είναι σταθερή

Η αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο άρχισε σήμερα τις συνομιλίες της με κινέζους αξιωματούχος τονίζοντας πως η Ουάσιγκτον θεωρεί κεφαλαιώδες οι δυο δυνάμεις να έχουν σταθερή οικονομική σχέση.

Η κυρία Ραϊμόντο βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα, για επαφές με αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με τον ομόλογό της Ουάνγκ Ουεντάο για περίπου δυο ώρες σήμερα.

Η επίσκεψη της υπουργού εγγράφεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν το τελευταίο διάστημα να αποκαταστήσει τις επαφές υψηλού επιπέδου με την κινεζική, με σειρά επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων στο Πεκίνο, αρχής γενομένης με αυτήν του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στα μέσα Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο ταξίδι είχε σκοπό οι δυο δυνάμεις να γυρίσουν τη σελίδα του πιο πρόσφατου επεισοδίου που ανέβασε την ένταση ανάμεσά τους στα ουράνια, την υπόθεση του κινεζικού αερόστατου που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «κατασκοπευτικό» κι έστειλαν μαχητικό F-22 να το καταρρίψει τον Φεβρουάριο.

ViaDiplomacy Newsroom