Υπουργός Εξωτερικών για το «η Κύπρος κείται μακράν»: Ο τρόπος που η Ελληνική Δημοκρατία επανεξοπλίζεται, μου επιτρέπει να λέω ότι η Ελλάδα δεν προσυπογράφει αυτή την αντίληψη

«Καμιά φορά ακούγεται ως ψίθυρος στο περιθώριο: «Η Κύπρος κείται μακράν». Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν προσυπογράφω αυτήν την αντίληψη. Ο τρόπος που η Ελληνική Δημοκρατία επανεξοπλίζεται, μου επιτρέπει να λέω ότι η Ελλάδα δεν προσυπογράφει αυτή την αντίληψη.» Αυτό ανέφερε από την Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικά ανέφερε:

Το ελληνικό έθνος είναι ενιαίο και άρα και με Εθνικό Κέντρο. Η Αθήνα υποστηρίζει χωρίς περιστροφές και χωρίς καμία έκπτωση τη λύση εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών (ομιλία στη Σύνοδο των Επικεφαλής Αποστολών Εξωτερικού Κυπριακής Δημοκρατίας).

Υποστηρίζουμε μια λύση που περιλαμβάνει την οριστική κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων σε ένα συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα. Την απόδοση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους.

Καμιά φορά ακούγεται ως ψίθυρος στο περιθώριο: «Η Κύπρος κείται μακράν». Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν προσυπογράφω αυτήν την αντίληψη. Ο τρόπος που η Ελληνική Δημοκρατία επανεξοπλίζεται, μου επιτρέπει να λέω ότι η Ελλάδα δεν προσυπογράφει αυτή την αντίληψη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη υπάρχει ένας ενιαίος χώρος ασφάλειας δημοκρατίας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οποίου ο ελληνισμός είναι μέλος. Πιστεύουμε ότι οι αξίες αυτές θα επικρατήσουν.

ViaDiplomacy Newsroom