Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ ωθούν την κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή στο «σημείο χωρίς επιστροφή»

Τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν ως αποτέλεσμα η κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή να φτάσει «στο σημείο χωρίς επιστροφή», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα .

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το μη έκτακτο προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και του παραρτήματος της στο Τελ Αβίβ, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, ενδέχεται να εγκαταλείψουν το Ισραήλ και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη «λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ».

«Ο περιφερειακός εγγυητής της ασφάλειας οδήγησε την ασφάλεια να φτάσει στο απροχώρητο. Και κανείς στην Ουάσιγκτον δεν θα λογοδοτήσει ξανά για τις φρικαλεότητες, τις προκλήσεις και τα σόου;» είπε η Ζαχάροβα, σχολιάζοντας αυτή την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι εντάσεις ξέσπασαν στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος. Η Χαμάς θεωρεί την επίθεσή της ως απάντηση στα βήματα των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και εξαπέλυσε βομβαρδισμούς του θύλακα και ορισμένων περιοχών στον Λίβανο και τη Συρία. Συγκρούσεις σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη.

ViaDiplomacy Newsroom