Ζούμε τον Αύγουστο της Κορεατικής Χερσονήσου στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Τον Αύγουστο του 2017 η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθούσε με αγωνία το όσα συνέβαιναν στην Κορεατική Χερσόνησο με την Βόρειο και Νότιο Κορέα να είναι έτοιμες να πατήσει η κάθε μια τα δικά της κουμπιά.

Όλα όμως ομαλοποιήθηκαν και οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων της Βορείου Κορέας “σίγησαν” με εντυπωσιακό τρόπο. Το ίδιο ακριβώς διάστημα η Νότια Κορέα υπογράφει εξοπλισμούς πολλών δις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί στρατιώτες αυξάνονται στην περιοχή κατά μερικές χιλιάδες ακόμη.

Ελλάδα – Ρωσίας υπογράφουν συμφωνία για την «επέκταση ορίου ζωής οπλικών συστημάτων»

Η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ανακοίνωσε την υπογραφή σήμερα, διακρατικής συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την «επέκταση ορίου ζωής οπλικών συστημάτων».

Τη συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Κυριάκος Κυριακίδης και ο Ιβάν Γκοντσαρένκο, εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε με άμεσες διαδικασίες ένα δις για εξοπλισμούς ενώ και η αναβάθμιση των F-16 προχωρά χωρίς ιδιαίτερες “δυσκολίες” σε αντίθεση με ότι γράφτηκε τις πρώτες ώρες ανακοίνωσης της συμφωνίας.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν “ανταλλάσσουν πυρά” και συμφώνησαν στην απελευθέρωση των χρημάτων για τους εξοπλισμούς

ViaDiplomacy Newsroom