125 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά στην Συρία σε τρείς ημέρες (Video)

Συνολικά 125 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά στην Συρία τις τελευταίες τρείς ημέρες κατά στόχων του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” και του ISIS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι ρωσικοί βομβαρδισμοί πρόκειται να διαρκέσουν τρείς με τέσσερις μήνες και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις χτεσινές επιδρομές συμμετείχαν για πρώτη φορά δύο από τα έξι Su-34 τα οποία αφίχθησαν στη Συρία πριν από λίγες ημέρες.

Χτες, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν 16 στόχους του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” και του ISIS κυρίως στην βόρεια Συρία.

Πιο αναλυτικά τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις πόλεις/χωριά Qastoun, al-Ziyara, στα προάστια του Kafr Nabl, στο Jisr al-Shughourt, στο Ghantu, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης Liwa Suqour al-Jabal και την πόλη Latamina για δεύτερη φορά από την 30η Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημέρα τα ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πέντε στόχους του ISIS και πιο συγκεκριμένα την αεροπορική βάση Tabqa, το νοσοκομείο της Tabaqa, ένα κέντρο εκπαίδευσης στο Mahdan-Jadid κοντά στην πόλη Raqqa, ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και επικοινωνιών του ISIS κοντά στο Qasert-Faraj νοτιοδυτικά της πόλης Raqqa, καθώς και την πόλη Shadadi, η οποία βρίσκεται σε μία από τις βασικές διόδους ανεφοδιασμού της οργάνωσης που συνδέει το τμήμα της Συρίας που ελέγχει το ISIS με το τμήμα του Ιράκ που ελέγχει η εξτρεμιστική οργάνωση.

Τέλος τα ρωσικά Su-34 βομβάρδισαν επίσης στόχους στις πόλεις/χωριά Jabal al-Akrad, Jabal al-Turkman, Ma`arrat Tayrah, Al Habit και Balyun.

Τα ρωσικά Su-34 και Su-24M2 χρησιμοποιούν τις βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας διασποράς OFAB 250-270 και τις κατευθυνόμενες με σύστημα Glonass/GPS KAB-500S-E, οι οποίες έχουν πιθανότητα κυκλικού σφάλματος 7-12 μέτρα.

Παρα το γεγονός ότι τα Su-24M2 διαθέτουν ενσωματωμένο καταδείκτη laser και ολοκληρωμένο ηλεκτροπτικό σύστημα στο κάτω τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί στις φωτογραφίες και στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί σχετικά στιγμιότυπα με κατευθυνόμενες με δέσμη laser βόμβες.

Σύμφωνα πάλι με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα Su-34 και Su-25SM έπληξαν σήμερα 2 Οκτωβρίου, συνολικά 12 στόχους και πραγματοποίησαν 18 αποστολές.

Από τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν επικεντρωθεί στην βόρεια Συρία και έχουν στόχο την καταστροφή των υποδομών των ανταρτών στην συνοριογραμμή των περιοχών που ελέγχουν οι διαφορετικές ανταρτικές ομάδες στις επαρχίες της Λατάκειας, Χόμς, Ιντλίμπ και Χάμα.

Επιπλέον οι Ρώσοι χτυπούν στόχους στα ενδότερα των περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στις παραπάνω επαρχίες προετοιμάζοντας το έδαφος για την επικείμενη μεγάλη αντεπίθεση του Συριακού Στρατού για την ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ

 

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.