386.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία – Οι ΗΠΑ στέλνουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκ. δολαρίων

Περισσότερα από 386.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Σχεδόν 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των θανάτων να είναι ελαφρά μειωμένος από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι).

Η Ινδία έχει καταγράψει περίπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία έχει πλέον φθάσει τους 208.330 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τα 18,7 εκατομμύρια. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα πιο βαρύς.

Οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν στην Ινδία. Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί.

Ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση αρωγής έχει ξεκινήσει από πολλές χώρες. Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν την Ινδία, δήλωσε χθες ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

(πηγή; ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom