Ο Γάλλος διοικητής της Task Force 473 στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ»

Τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» εν πλώ επισκέφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιβαίνων του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» Γάλλος διοικητής της ναυτικής δύναμης Task Force 473, υποναύαρχος Μάρκ Ωσεντά, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην επιχείρηση «FOCH 2020».

Ο Γάλλος διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του πλοίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ απευθυνόμενος προς το πλήρωμα επισήμανε τη σημαντική συνεισφορά της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην εν λόγω αποστολή.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Γαλλίας, συμφώνησαν στο Παρίσι σε μία στρατηγική αμυντική συνεργασία και σε ενίσχυση της συμμαχίας Ελλάδας – Γαλλίας με περισσότερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις.

Μάλιστα, η συμμετοχή του γαλλικού ελικοπτεροφόρου Dixmude στην άσκηση Mέγας Αλέξαδρος καθώς επίσης και η παρουσία των φρεγατών ΣΠΕΤΣΑΙ και ΨΑΡΑ στο πλευρό του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle επιβεβαιώνουν την κοινή αυτή πορεία.

Η στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, όπως είχαν ανακοινώσει οι δύο ηγέτες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και κοινές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατερίνα Καλεντερίδου