Εξαγωγικά συμβόλαια σε 5 χώρες κέρδισε η Θέων Αισθητήρες

Η Θέων Αισθητήρες ανακοίνωσε την υπογραφή νέων συμβολαίων με Ολλανδία, Γαλλία, Ινδία, Κύπρο και Βραζιλία.

Πιο συγκεκριμένα, στην υπογραφή συμβολαίου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια 6.000 μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016,  η Θέων Αισθητήρες.

Η ελληνική εταιρεία συμμετείχε σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το Ολλανδικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο οποίο ανταγωνίστηκαν 17 εταιρείες του εξωτερικού, κορυφαίες στο χώρο της νυχτερινής όρασης, μεταξύ των οποίων αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ισραηλινές και άλλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θέων Αισθητήρες κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό μετά από έναν «αγώνα» που κράτησε 4 χρόνια.

Γαλλία
Η Γαλλική Αστυνομία επέλεξε ξανά το μονόκυαλο της Θέων Αισθητήρες. Η συγκεκριμένη χώρα, προχώρησε στην άμεση αγορά μιας αρχικής ποσότητας των ελληνικών συστημάτων νυχτερινής όρασης.

Περισσότερες παραγγελίες από τον συγκεκριμένο τελικό χρήστη, του συγκεκριμένου προϊόντος της εταιρείας, ARGUS, αλλά και του δίκυαλου, ARGUS PANOPTES, αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Ινδία
Λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνιών με την Ινδική εταιρεία TATA Power SED, (η μία αφορά στα νέα θερμικά συστήματα της Θέων Αισθητήρες και η άλλη στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο εταιρειών), έλαβε χώρα και η πρώτη παραγγελία για μονόκυαλα.

Έτσι, και οι Ειδικές Δυνάμεις της κυβερνητικής αστυνομίας της Andhra Pradesh, θα επιχειρούν πλέον με μονόκυαλα της Θέων Αισθητήρες.

Κύπρος
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποίησε το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας, η Θέων Αισθητήρες αναδείχτηκε ανάδοχος και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, η οποία αφορά στην προμήθεια συστημάτων νυκτερινής όρασης και θερμικών προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν από τις κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις.

Βραζιλία
Τις σκοπευτικές διόπτρες (ARTEMIS) της Θέων Αισθητήρες επέλεξε ο στρατός της Βραζιλίας. Σε σχετικό διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το τμήμα προμηθειών του Βραζιλιάνικου στρατού, το οποίο εδρεύει στην Ουάσιγκτον, η ελληνική εταιρεία αναδείχθηκε νικήτρια.

Επισημαίνεται ότι η Κύπρος και η Βραζιλία προστίθενται για πρώτη φορά στις χώρες, στις οποίες έχει εξαγωγική δραστηριότητα η Θέων Αισθητήρες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 36.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ευρύτερος Όμιλος στον οποίο ανήκει η Θέων Αισθητήρες καθώς και οι Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και η ΙSI Hellas (εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αεροδιαστημικής και Άμυνας) έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και φτάνει τις 45.

H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί μία από τις τρεις ηγέτιδες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά του Night Vision.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε 36 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται, εκτός φυσικά από τους παραπάνω, σώματα επίλεκτα και με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις νυχτερινές επιχειρήσεις όπως

 • οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις,
 • οι Γερμανικές Ειδικές Δυνάμειs KSK,
 • ο Βέλγικος Στρατός,
 • οι Ένοπλες Δυνάμεις Αιγύπτου,
 • οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά των Η.Α.Εμιράτων,
 • ο Αυστραλιανός Στρατός,
 • ο Χιλιανός Στρατός,
 • ο Στρατός του Πακιστάν,
 • ο Στρατός της Σιγκαπούρης,
 • ο Στρατός του Κατάρ,
 • οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας,
 • η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια
 • οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.