Ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 26 Φεβρουαρίου

Ρωσική αντιπροσωπεία πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία στις 26, Φεβρουαρίου για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από την αναχώρησή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συμφωνία για την τετραμερή σύνοδο κορυφής της 5ης Μαρτίου στη Συρία.

Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στις 24 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι Ρωσία και Τουρκία προετοιμάζουν συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο μείωσης της κλιμάκωσης των αγώνων στο Ιντιλίμπ. “Τώρα προετοιμάζουμε μια άλλη σειρά διαβουλεύσεων, η οποία, ελπίζουμε, θα μας οδηγήσει σε μια συμφωνία για το πώς να διασφαλίσουμε ότι πρόκειται για μια ζώνη αποσυγκέντρωσης και ότι οι τρομοκράτες δεν κυβερνούν εκεί”, ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη Μόσχα .

“Ελπίζω ότι οι συνεχιζόμενες επαφές μεταξύ του στρατού και του τουρκικού στρατού με τη συμμετοχή διπλωματών και υπηρεσιών ασφαλείας θα τερματισθούν θετικά και θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι τρομοκράτες δεν θα αναλάβουν αυτό το τμήμα της Συρίας, Πράγματι, δεν πρέπει να αναλάβουν οπουδήποτε αλλού “, είπε.

Η Άγκυρα ζήτησε την άμεση παύση των επιθέσεων εναντίον του Idlib και την κατάπαυση του πυρός, προειδοποιώντας ότι εάν οι επιθέσεις δεν σταματούν, θα αναλάβει δράση. Η Τουρκία, που φιλοξενεί ήδη πάνω από 3,6 εκατομμύρια συριακούς πρόσφυγες, λέει ότι δεν μπορεί να “αντέξει” περισσότερους  και ελπίζει να δημιουργήσει μια “ασφαλή ζώνη” κατά μήκος των συνόρων για να τους εγκαταστήσει, ωστόσο η έξαρση βίας στην περιοχή έθεσε σε κίνδυνο το σχέδιο.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.