Με αερόχημα συλλογής πληροφοριών θα εξοπλιστεί το T-14 Armata (Video)

Με ένα ακόμη υποσύστημα πρόκειται να εξοπλιστεί το νέο άρμα μάχης T-14 Armata με στόχο την βελτιστοποίηση των ικανοτήτων του άρματος στην συλλογή πληροφοριών στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ το νέο άρμα θα εξοπλιστεί με ένα mini UAV τα οποία θα ίπταται σε απόσταση 100 μέτρα μπροστά από το άρμα, με το οποίο θα είναι συνδεδεμένο μέσω ενός καλωδίου.

Το μικρό αερόχημα θα είναι εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και ραντάρ και θα μπορεί να καλύπτει σε απόσταση πολλών μιλίων την τακτική κατάσταση δίνοντας στο πλήρωμα έγκαιρη προειδοποίηση και πλήρη ενημέρωση της τακτικής κατάστασης.

Το νέο μικρό αερόχημα ονομάζεται Pterodactyl, αναπτύχτηκε και κατασκευάστηκε από το κρατικό ίδρυμα Moscow Aviation Institute (MAI).

Το αερόχημα αυτή την περίοδο βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης και θα ακολουθήσουν οι δοκιμές με απώτερο στόχο την παράδοση του στον Ρωσικό Στρατό το 2017.

Το νέο αερόχημα θα κινείται με την ίδια ταχύτητα που θα κινείται το άρμα και θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται από το T-14 Armata. Το αερόχημα Pterodactyl αποτελεί ένα ακόμη υποσύστημα που θα βελτιώσει την επιχειρησιακή απόδοση του άρματος επιβεβαιώνοντας την τεχνολογική πρωτοπορία που ενσωματώνει το νέο ρωσικό άρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=3G5vI8oPt9M

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.