Αυτή είναι νέα πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη και θα είναι πετυχημένη

Όπως αποδείχθηκε η 20ετή πολιτική της Άγκυρας για εκφοβισμό και εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης απέτυχε, και απέτυχε για τον απλό λόγο ότι οι μουσουλμάνοι νιώθουν Ευρωπαίοι πολίτες και αυτό δεν θέλουν να αλλάξει αυτό. Τα κηρύγματα μίσους στα τζαμιά, οι οικονομικοί εκβιασμοί και οι απειλές δεν θα σταματήσουν από ένα παρακρατικό σύστημα το οποίο κερδίζει την επιβίωση του από αυτό, και σε πολλές περιπτώσεις και τον πλουτισμό του.

Όμως η Άγκυρα βλέπει ότι αυτό το σύστημα το οποίο ακροβατεί στις παρυφές της παρανομίας και ειδικά της οικονομικής, θα την εκθέσει σε τέτοιο βαθμό που θα της κοστίσει σε πολλά επίπεδα. Έτσι με μια νέα πολιτική στην επικοινωνία της, προσπαθεί να επηρεάσει όχι πλέον τους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά τους Έλληνες πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο θέλει να περάσει ως κανονικότητα τις παρεμβάσεις και μάλιστα, να τις καθιερώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Ξάνθης. Ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι ο νέος Δήμαρχος στηρίχθηκε και στηρίζεται από δυνάμεις που είναι προσκείμενες στο Τουρκικό Προξενείο και τον παράτυπο μουφτή , καταδικασμένο που ασκεί αντιποίηση αρχής, κ.Μετέ, οι πολίτες της πόλης το έχουν δεχθεί ως κανονικότητα.

Χρησιμοποιώντας πλέον την “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ)” με έδρα την Γερμανία, έχει ξεκινήσει μια πολιτική επικοινωνίας η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτισθεί από την Ελλάδα. Και είναι δύσκολο γιατί είναι αυτή η πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί η Ελληνική Πολιτεία για να αντιμετωπίσει τις ακρότητες της Άγκυρας στην Θράκη. Και μάλιστα αυτή η πολιτική δεν σταματά στην Θράκη, η μάλλον, ξεκινά από την Θράκη. Πεδίο δράσης της “Ομοσπονδίας” είναι η Κως, η Ρόδος, η Κρήτη, ακόμα και η Αθήνα

Μάλιστα σε αρθρογραφία στο ιστότοπο που διαθέτει, αναφέρεται όλο και συχνότερα σε θέματα που είναι φιλικά και επηρεάζουν το συναίσθημα του χρήστη, όπως το άρθρο για την 75η επετείο από την απελευθέρωση του ‘Αουσβιτς.

Παρότι είναι οξύμωρο αυτοί που στηρίζουν τον καταδικασμένο παράτυπο Μουφτή Ξάνθης ο οποίος καταδικάστηκε για δηλώσεις τους για τους Εβραίους, να αναφέρονται στο Άουσβιτς.  Όμως ο πολίτης αυτής της χώρας που δεν ζει στην Θράκη δεν το γνωρίζει αυτό, και κρατά το παρακάτω κείμενο τους:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και οι ουλευτές η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Καραγκούνη, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος εκπροσώπησαν την ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο στον εορτασμό των 75 ετών απελευθέρωσης των Εβραίων κρατουμένων στο Άουσβιτς. 

«Χρέος κάθε ευρωπαϊκού, δημοκρατικού κράτους είναι να διαμορφώσει μία εκπαιδευτική πολιτική, σύμφωνα με την ιστορία και τον πολιτισμό του κάθε λαού, που θα αντιτάσσεται σε κάθε μορφή ρατσιστικής ρητορικής και μίσους.» είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός και βουλευτής Α Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη 

Ο Δημήτρος Μαρκόπουλος, πρώην δημοσιογράφος, τόνισε πως τα ΜΜΕ πρέπει να εντείνουν τον αγώνα κατά των στερεοτύπων που τροφοδοτούν τον ρατσισμό.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 27 Ιανουαρίου θα συμμετέχει στον εορτασμό της 75ης επετείου από την απελευθέρωση του ‘Αουσβιτς.

Στις επετειακές εκδηλώσεις, οι επιζώντες από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης θα μαζευτούν στην Πολωνία. 

ViaDiplomacy Newsroom