Αγνοούν την Πανδημία Τραμπ-Πενς: Συνεχίζουν τις μαζικές συγκεντρώσεις

Εμφανίσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με μαζική συμμετοχή έκανε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αριζόνα, αψηφώντας τους επικριτές του, που του καταλογίζουν ότι δίνει προτεραιότητα στην παραμονή του στην εξουσία αδιαφορώντας για την υγεία των υποστηρικτών του.

Η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 228.000 ανθρώπους κι έχει βυθίσει εκατομμύρια άλλους στην ανεργία, συνεχίζει να εξαπλώνεται με λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση του Τραμπ με τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα στις εθνικές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο στις πολιτείες που αποτελούν πεδία μάχης καθώς πιθανόν θα κρίνουν το αποτέλεσμα, η διαφορά των δύο αντιπάλων είναι μικρότερη.

Σε συγκέντρωση που έγινε σε ανοικτό χώρο στην πόλη Γκούντγιαρ, στην Αριζόνα, ο Τραμπ συνέχισε να τάσσεται εναντίον της λήψης αυστηρότερων μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

«Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί σοσιαλιστές θέλουν να καθυστερήσουν το εμβόλιο, να παρατείνουν την πανδημία, να κλείσουν τα σχολεία σας, να κλείσουν τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι έστεκαν ο ένας πλάι στον άλλο, με μόνο ορισμένους να φορούν μάσκες. «Αλλά η πολιτεία σας είναι ανοιχτή, σωστά; Είναι ωραία κι ανοιχτή».

Αρκετά εργαστήρια συνεχίζουν την κούρσα για την κατασκευή εμβολίου εναντίον του κορωνοϊού και τη διάθεσή του στην αγορά, ωστόσο κανένα δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές.

Στην Γκούντγιαρ, ο Τραμπ επανέλαβε τις αιτιάσεις του για νοθεία στις εκλογές. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι αν κλέψουν» με τις επιστολικές ψήφους, επέμεινε, «αυτό είναι το μόνο που με ανησυχεί».

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην εμποδίσει την παράταση της παραλαβής επιστολικών ψήφων στην Πενσιλβάνια και τη Βόρεια Καρολίνα, απορρίπτοντας προσφυγές των Ρεπουμπλικάνων.

Τις τελευταίες 48 ώρες της εκστρατείας, ο Τραμπ θα κάνει 11 ομιλίες σε 10 πολιτείες, σύμφωνα με στέλεχος της εκστρατείας του.

Πάνω από 75 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, είτε διά ζώσης εκ των προτέρων, είτε επιστολικά, σύμφωνα με το US Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντας. Πρόκειται για ρεκόρ. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πάνω από το 53% της συνολικής συμμετοχής το 2016.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom