Η Αλεξανδρούπολη κέντρο πολιτιστικών σχέσεων με τη Ρωσία

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Rossotrudnichestvo στην Ελλάδα, διευθυντή του Ρωσικού Κέντρου Επιστημών και Πολιτισμού στην Αθήνα, Πιότρ Κουπρικόφτ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, το πρωτόκολλο συνεργασίας με τη ρωσική υπηρεσία «διανοίγει νέους ορίζοντες και ενδιαφέρουσες προοπτικές στον πολιτιστικό τομέα».

Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης επισημαίνει πως «η διοργάνωση συναυλιών, οι εμφανίσεις χορωδιών και ορχηστρών, η επίσκεψη του πλοίου “Mir” στο λιμάνι της πόλης, στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθούν μόλις λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου».

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti ο σύμβουλος του Δημάρχου, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, το πρωτόκολλο συνεργασίας της Rossotrudnichestvo με τον Δήμο της πόλης και τον Ρωσικό Οίκο στην Αλεξανδρούπολη, ήταν το πρώτο τέτοιου είδους έγγραφο στην Ελλάδα.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.