Αλεξέι Γερκόβ: Η Μόσχα δεν θα αντιταχθεί σε απόφαση της Τουρκίας να μην ενεργοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400

Η Μόσχα δεν θα αντιταχθεί σε απόφαση της Τουρκίας να μην ενεργοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αλεξέι Γερκόβ.

Η Ρωσία δεν θα είχε αντίθεση με αυτό που έκανε η Τουρκία με τα συστήματα, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι «ιδιοκτήτης των συστημάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, μιλώντας σε συνέντευξη στο τουρκικό δίκτυο CNN. «Ας πούμε ότι είμαι διανομέας αυτοκινήτου και θέλετε να αγοράσετε ένα όχημα από μένα. Πήραμε τα χρήματα και σας πουλήσαμε το όχημα. Αυτό το όχημα είναι δικό σας. Είτε πηγαίνετε στην παραλία, μεταφέρετε πατάτες είτε εγκαθιστάτε ένα πολυβόλο σε αυτήν, συμμετέχετε σε έναν πόλεμο, είναι φυσικό σας το δικαίωμα να το διατηρείτε στο γκαράζ », είπε ο Γερκόβ.

Η Τουρκία έλαβε την πρώτη αποστολή S-400 τον Ιούλιο του περασμένου έτους, σε μια κίνηση που έπληξε τις σχέσεις με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι λένε ότι το ρωσικό υλικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποτροπή ενάντια σε προηγμένα όπλα του ΝΑΤΟ. Τα σχέδια για την ενεργοποίηση των πυραυλικών συστημάτων τον Απρίλιο καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.