Αλβανικής καταγωγής εθνικιστές στρατιώτες στον Ελληνικό Στρατό ?

Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε η δημοσίευσε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίας επτά νεαρών στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού οι οποίοι με τα δύο τους χέρια σχημάτιζαν τον αλβανικό δικέφαλο αετό, το γνωστό εθνικιστικό σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας.

Η χειρονομία αυτή είναι διαδεδομένη στους κύκλους των Αλβανών εθνικιστών και η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
  2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.
  3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.»

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα όπως η ταυτότητα των επτά στρατιωτών η εθνοτική τους ταυτότητα καθότι θα μπορούσε να είναι μια φάρσα μερικών νεαρών η φωτογραφία αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά.

Εαν τελικά αποδειχτεί ότι οι επτά νέοι στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού είναι Αλβανικής καταγωγής και έχουν Ελληνική υπηκοότητα, τότε δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της πολυδιαφημισμένης διαδικασίας έντασης και ενσωμάτωσης των τέκνων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Τα παιδιά αυτά εάν αποδειχτεί ότι είναι Αλβανικής καταγωγής υποτίθεται ότι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και αποφοιτήσει από ελληνικά σχολεία δηλ. έχουν λάβει την ελληνική παιδεία.

Και όμως όπως φαίνεται ο Αλβανικός εθνικισμός κατάφερε να επηρεάσει αυτά τα παιδιά στην πατρίδα μας στην Ελλάδα, τα οποία ενώ φέρουν το Ελληνικό Εθνόσημο υιοθετούν τον χαιρετισμό των πλέον ακραίων εθνικιστικών κύκλων της γειτονικής χώρας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περεταίρω συνύπαρξη των ατόμων αυτών εντός της ελληνικής κοινωνίας η οποία καθημερινά ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα κατά την Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία από τις ακραίες εθνικιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και του εθνικιστικού κόμματος των Τσάμηδων.

Το παραπάνω περιστατικό θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για τον έλεγχο της δραστηριότητας της Αλβανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα η οποία μεθοδικά επιδιπώκει την ίδρυση και υποστήριξη ενός παράλληλου εκπαιδευτικού μηχανισμού σε περιοχές της χώρας όπου διαβιούν Αλβανοί μετανάστες με την δικαιλογία ότι επιδιώκουν την διατήρηση της ταυτότητας των τέκνων των Αλβανών οικονομικών μεταναστών που φοιτούν σε αυτά.

Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύουπαλλήλους του Αλβανικού ΥΠΕΞ να μεταφέρουν στην Ελλάδα εκπαιδευτικό υλικό εθνικιστικού περιεχομένου το οποίο θα το διένυμαν σε αυτά τα τοπικά “αλβανικά” σχολεία.

Όπως φαίνεται η αδράνεια της ελληνικής Πολιτείας και οι αφελείς πρωτοβουλίες μερικών λίγων τοπικών αρχόντων που πιστεύουν ότι μπορούν να παράγουν με την προώθηση αυτών των σχολείων εξωτερική πολιτική έδωσε την δυνατότητα στα Τίρανα να δημιουργήσουν την υποδομή για την ανάπτυξη της Αλβανικής εθνικιστικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Επιπλέον η ασυοδοσία που υπάρχει στο διαδίκτυο επιτρέπει σε οποιοδήποτε ακραίο άτομο ή οργανισμό να προωθεί μηνύματα μίσους και εχθρότητας.

Όλα αυτά θα πρέπει να επανεξεταστούν απο τις Ελληνικές Αρχές εαν φυσικά επιθυμούμε την ειλικρινή και αρμονική ένταξη των νέων από άλλες χώρες στην Ελληνική κοινωνία όχι αλα κάρτ αλλά όπως ορίζουν οι νόμοι της χώρας μας και τα ήθη και οι ευαισθησίες του Ελληνικού λαού.

 

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.