Ανεστάλη η διαπραγμάτευση του νικελίου μετά την ξέφρενη πορεία του στα 100.000 δολάρια ανά τόνο

Νευρικότητα επικρατούσε και πάλι σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές, σε ένα πληθωριστικό πλαίσιο που επιδεινώνεται με τη συνεχή αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων ενώ η γεωπολιτική κατάσταση παραμένει εντελώς απρόβλεπτη.

Ο φόβος μια πιθανής ύφεσης ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία συνέχισε να ασκεί πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια: το Τόκιο υποχώρησε κατά 1,71%, το Χονγκ Κονγκ κατά 1,4% και η Σανγκάη κατά 2,4%.

Στην Ευρώπη, το Παρίσι ανέκαμψε με άνοδο 1,79%, η Φρανκφούρτη κατά 1,36%, και το Μιλάνο κατά 3,19%.

Η τιμή του βαρελιού του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας συνέχισε την ανοδική του πορεία σήμερα, πάνω από τα 125 δολάρια. Το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Απριλίου, κινούνταν πάνω από τα 120 δολάρια.

Η κατάσταση ήταν η ίδια για τα μέταλλα. Χθες, η τιμή για το ευρωπαϊκό συμβόλαιο αερίου καθώς και αυτού για το σιτάρι και τα μέταλλα ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή του νικελίου συνέχισε σήμερα την ξέφρενή του πορεία, ξεπερνώντας για λίγο τα 100.000 δολάρια ανά τόνο, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η Ρωσία δεν θα είναι πλέον σε θέση να εξάγει την παραγωγή της. Απέναντι σε αυτή την εκτίναξη της τιμής, το χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (London Metal Exchange, LME) αναγκάστηκε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση του νικελίου σήμερα το πρωί.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom