Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας με συμμετοχή Μητσοτάκη-Μπορίσοβ

Συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία αναμένεται να υπογραφούν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπόϊκο Μπορίσοβ.

Οι Συμφωνίες αφορούν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας. Από την ελληνική πλευρά στις εργασίες θα συμμετέχουν οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ενώ από τη βουλγαρική οι ομόλογοί τους υπουργοί.

Νωρίτερα, οι δύο ηγέτες, είχαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Σημειώνεται πως στον σύντομο διάλογο μεταξύ τους ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, οι δύο πρωθυπουργοί επεσήμαναν το πόσο σημαντική είναι η σημερινή συνεδρίαση.

Σε λίγα λεπτά, θα συνέλθει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας ενώ οι κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ των δύο Πρωθυπουργών είναι προγραμματισμένες για τις 13:15.

Κατερίνα Καλεντερίδου