Απεγνωσμένος ο Ερντογάν ψάχνει τον “Ένδοξο Θάνατο” του

Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος και όχι η Τουρκία, θα πρέπει να καταγράψουμε όλες τις δηλώσεις που έχει κάνει για τους γείτονες του, πλην Ιράν και Αζερμπαϊτζάν, δύο σκληρά καθεστώτα, αλλά και τις δηλώσεις που κάνει για χώρες πέρα των συνόρων της δικής του χώρας

Θα διαπιστώσει κανείς ότι είναι έτοιμος για μια γενική “φασαρία” ακόμα και στις επισκέψεις που κάνει σε άλλες χώρες. Τόσο ο ίδιος όσο και οι μπράβοι του έχουν ανεβασμένα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Και επειδή είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν δεν είναι ένας ηγέτης που κυριεύεται από συναισθήματα, όλη αυτή η “φασαρία” έχει ως κύριο ακροατήριο τους φανατισμένους Μουσουλμάνους σε όποιο δόγμα ανήκουν και σε όποια άκρη της γης και αν βρίσκονται.

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά, όπως και άλλοι φυσικά, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει η περιφερειακή δύναμη που τόσο διαφημίζεται, και δεν μπορεί για έναν βασικό λόγο, δεν έχει Ενέργεια. Είναι τόσο εξαρτημένη που διαρκώς θα είναι υπό πίεση.

Και επειδή ο Ερντογάν δεν μπορεί να περιμένει πότε θα καρποφορήσουν οι λύσεις στην Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, πόσο μάλλον στην “Βόρεια Μεσόγειο” την Βόρεια Θάλασσα, θέλει να αφήσει τις κορνίζες του στα παλάτια του, τις δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας και στα σπίτια των απανταχού φανατισμένων μουσουλμάνων.

Ο Ερντογάν λοιπόν πάει σήμερα να καλύψει το κενό ηγεσίας που υπάρχει σε αυτόν τον μουσουλμανικό κόσμο. Ένας ηγέτης που τα βάζει με όλους, “απελευθερώνει” χαμένες πατρίδες, στηρίζει χαλιφάτα, Αδελφούς Μουσουλμάνους σε όλες τις Ηπείρους, υπόσχεται διάδοση του Ισλάμ, και τόσα άλλα που αρέσουν στις μάζες.

Το μόνο που το λείπει είναι ένας “Ένδοξος Θάνατος”, και η Ελλάδα πολύ καλά κάνει και δεν του τον δίνει, ακόμα

ViaDiplomacy Newsroom