Από τους «ανυπότακτους Γαλάτες του ΣΥΡΙΖΑ» στην Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ήταν καθοριστικός ο ρόλος της συνένωσης πολλών ετερόκλητων κατηγοριών ψηφοφόρων που συντάχθηκαν κάτω από την «αντιμνημονιακή ομπρέλλα» του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν τη δυνατότητα να σχηματισθεί με ευρεία πλειοψηφία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πρωθυπουργό τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Η επικοινωνιακή διαχείριση και οι μηχανισμοί προβολής του πολυμορφικού πολιτικού σχηματισμού έχουν αντίστοιχες αναφορές στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν της διεθνούς πολιτικής σε εγχειρήματα που έτυχαν της υποστήριξης και ανάμειξης ξένων παραγόντων.

Η μετεκλογική πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με σημεία αναφοράς την «περήφανη διαπραγμάτευση» ανέδειξαν μία «σκόπιμη προχειρότητα» και έναν «ακατέργαστο πατριωτισμό» που δημιούργησε ένα αρνητικό πλαίσιο για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Βασικό έκθεμα αυτής της τακτικής αναδείχθηκε ο ΥΠ.ΟΙΚ. Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης του οποίου η υπερκινητικότητα και η φαινομενική αμετροέπεια (έστω και με καλά αγγλικά) αναδείχθηκαν ως ο κύριος πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Αρκεί να επισημάνουμε ότι το τελευταίο δεκαήμερο ο Έλληνας ΥΠ.ΟΙΚ. έδωσε 18 συνεντεύξεις και έγραψε 7.000 μηνύματα στο τουΐτερ στο οποίο έχει 324.000 followers.

Η παρουσία Βαρουφάκη επισκίασαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ενώ οι δηλώσεις του συναγωνίζονταν μερικές φορές τις ασυναρτησίες και τις ανοησίες ορισμένων κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο blogger, gamer και διδάκτωρ οικονομικών κ. Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης δεν ξέρουμε αν μπορεί να διαπραγματευθεί τελέσφορα με τους ξένους εταίρους και δανειστές μας αλλά σίγουρα δεν εκπροσωπεί το μέσο Έλληνα εκτός ίσως από κάποιους «εξυπνάκηδες» γόνους του νόθου εκσυγχρονισμού που έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που είναι σήμερα.

Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα μέλη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με τη συμπεριφορά τους δίνουν την εντύπωση ότι υποστηρίζουν μορφές ενός ιδιότυπου μοντέλλου οικονομικο-πολιτικής απομόνωσης για την Ελλάδα μέσα από συμπεριφορές ματαιόδοξης αυτοπροβολής και αυτιστικής εικονικής δραστηριότητας.

Η μέχρι τώρα συμπεριφορά μελών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα ταίριαζε σε μία προεκλογική εκστρατεία όχι όμως και σε μία υπεύθυνη και συντεταγμένη άσκηση πολιτικής. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα υπερήφανο γαλατικό χωριό της Ν.Α. Ευρώπης χ ωρίς , όμως, να έχει στη διάθεσή της το «μαγικό φίλτρο» ενώ πληθαίνουν οι «κομπογιαννίτες δρυΐδες».

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές και εσωτερικές εξελίξεις απαιτούν την σύμπηξη μιας ισχυρής διαπραγματευτικής ομάδας που θα «χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι» με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα ο οποίος θα αναλάβει και την ευθύνη που του αναλογεί.

Μήπως ήρθε η στιγμή να κυβερνήσει επιτέλους ο κ. Αλ. Τσίπρας ή έστω να συντονίσει τα ετερόκλητα κέντρα που προσπαθούν να ελέγξουν νευραλγικούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας;

Οι με διπλή υπηκοότητα μεγαλοαστοί Κακοφωνίξ επιδειξίες έχουν εναλλακτικό τόπο κατοικίας, εμείς δεν έχουμε!

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.