Άραβες Hγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Άσαντ, φτάνουν στη Τζέντα για τη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου

Άραβες ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, άρχισαν να φτάνουν στη Τζέντα ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που θα φιλοξενήσει το Βασίλειο την Παρασκευή.

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, ακολουθούμενος από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Najib Mikati, τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas, τον βασιλιά Hamad του Μπαχρέιν, τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου Ηγεσίας της Υεμένης Rashad Al-Alimi, τον Πρόεδρο της Μαυριτανίας Mohamed Ould Ghazouani, Αντιπρόεδρο Ould Ghazouani, Υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας Sayyid Asaad bin Tarik Al-Said, ο Πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied και ο Πρόεδρος Assad. 

Μετά την άφιξή του ο βασιλιάς του Μπαχρέιν είπε ότι η σύνοδος κορυφής είναι μια «καλή ευκαιρία» για τους ηγέτες να διαβουλεύονται, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενισχύσουν τον κοινό συντονισμό προκειμένου να υποστηρίξουν την αραβική δράση.

Ο βασιλιάς Χαμάντ εξέφρασε την εκτίμησή του στον βασιλιά Σαλμάν για την πρόσκληση του Μπαχρέιν να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής και επαίνεσε τους δεσμούς μεταξύ των χωρών τους.

Οι ηγέτες έγιναν δεκτοί κατά την άφιξή τους από τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Σουλτάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου της Παρασκευής θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ

ViaDiplomacy Newsroom