Άρση βουλευτικής ασυλίας του Μπουρχάν Μπαράν για τα πόθεν έσχες ζητεί η εισαγγελία

Την 12/7/2022 (λίγο πριν επικηρύξει τον υπογράφοντα και το Komotinipress το τουρκικό παρακράτος) είχαμε αναφερθεί στον κ. Μπουρχάν Μπαράν (τότε ευνοούμενο του Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛο συντρόφων στην Ροδόπη) εκφράζοντας την παραδοχή ότι «γνωρίζουμε το πραγματικά αξιόλογο έργο του ως ψυχιάτρου με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ψυχικής υγείας της Μειονότητας και γνωρίζουμε ότι διαθέτει οικονομική ανεξαρτησία τόσο από το επάγγελμά του όσο και από την επενδυτική του δραστηριότητα σε παραγωγή προϊόντων πλαστικού περιτυλίγματος, σακούλες νάϋλον κλπ. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του στην Βουλή.»

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, μαθαίνουμε ότι θα συζητηθεί στην Ελληνική Βουλή την 17/7/2024 η άρση ασυλία του κ. Μπουρχάν Μπαράν για παραβίαση του Νόμου Περί Πόθεν Έσχες επειδή είχε εταιρεία στην αλλοδαπή παρανόμως, ήτοι στην Τουρκία, και δεν είχε προχωρήσει στο κλείσιμό της από το 2019 μέχρι σήμερα. (βλέπε στο παράρτημα την σχετική έκθεση της Βουλής των Ελλήνων)

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι ο κ. Μπουρχάν Μπαράν έχει τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για τον οποίο έφτασε στη Βουλή δικογραφία μετά από εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του. Το αίτημα για άρση ασυλίας αφορά σε παράνομη συνταγογράφηση για την περίοδο που ασκούσε το επάγγελμά του.

Η συμμετοχή του στους «17» εναντίον του Komotinipress

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι ένας από τους 17, ο Νο 3 που υπέγραψε μαζί με τους αλλους 16 την φίμωση του Νίκου Αρβανίτη και του Komotinipress.

Εναντίον του έχει κατατεθεί η από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.)

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.