Η Αθήνα υποδέχεται το TBEX 2014 – Ο Γ. Καμίνης “φέρνει” 800 bloggers από όλον τον Κόσμο!

Με ένα από τα πλέον ευρηματικά και πολύπτυχα προγράμματα φιλοξενίας, εκδηλώσεων, δράσεων εξοικείωσης και χορηγιών που έχουν εκπονηθεί ποτέ στη χώρα μας, θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση Travel Bloggers ExchangeTBEX Europe 2014, η Αθήνα.

Πρόκειται για τη μεγάλη ετήσια διεθνή συνάντηση ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media που φέτος διοργανώνεται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 23-25 Οκτωβρίου, από τον δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Τουρισμού, την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η παρουσία για τέσσερις μέρες στην Αθήνα εκατοντάδων ταξιδιωτικών bloggers, τουριστικών συντακτών, writers, content creators/ contributors καθώς και παραγόντων και επαγγελματιών της διεθνούς τουριστικής αγοράς με έντονη δραστηριότητα στα social media, από περίπου 50 χώρες του κόσμου – με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη – στην ουσία, αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα του TBEX Europe 2014 στις 23 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB, με τη συνεργασία της Frontstage και το Αθηνόραμα, η εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στον χώρο “Τεχνόπολις” του δήμου Αθηναίων. Θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας καθώς και Πολιτισμού και Αναψυχής, όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ , προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δοκιμές Ελληνικών γεύσεων από το Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα καθώς και Ελληνικών κρασιών.

Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνή χορηγού του TBEX 2014 (Expedia) ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών & με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της “Pandrossou Street Market” οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Party, με φαγητό, ποτά καθώς και μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η βραδιά θα κλείσει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιoύργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVB http://tbex.thisisathens.org – προκειμένου οι δημοσιογράφοι & bloggers, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό της προϊόν.

Μετά την ολοκλήρωση του TBEX, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα διοργανωθούν fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο/Βόλο, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises.

Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Συνδιοργανωτής του TBEX 2014 είναι ο ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ως Platinum Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN AIRLINES καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.

Το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χορηγήσει εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α θα χορηγήσει τις κάρτες Athens Spotlight, ο δήμος Καλύμνου σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων παραχωρεί όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.

Silver Χορηγοί του συνεδρίου μέχρι σήμερα είναι οι εταιρείες: Airtickets.gr, Aqua Vista Hotels, Association of Meteora Tourism Enterprises, Incrediblue, και Porto Carras Grand Resort ενώ λίγες μόνο θέσεις και χορηγικά πακέτα σε προνομιακή τιμή έχουν μείνει διαθέσιμα για το συνέδριο TBEX EUROPE 2014.

Επιπρόσθετα, η KLM/Air France είναι Long Haul Χορηγός, ενώ χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης, των περιηγήσεων, διάθεση αναψυκτικών/νερών/ποτών καθώς και φιλοξενίας είναι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, City Link, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Insiders, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre, τα Ξενοδοχεία Grand Bretagne και Divani Meteora καθώς και οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία (μπίρα ΑΛΦΑ) & Λούξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ – η οποία θα διαθέσει αναψυκτικά και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου .

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: GTP, KSD, Hellenic Travelling, Travelling News, Travel Daily News, Travelmii, Tourism Press, Tourism Today, Tornosnews, Τουριστική Αγορά, Meetingreece & οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, Αθήνα 9,84FM, EN LEFKO 87,7 και HIT 88,9.

H Erasmus είναι ο official DMC Partner για το TBEX EUROPE 2014 στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση του TBEX Europe 2014, διεκδίκησαν και πέτυχαν ο Δήμος Αθηναίων και το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America, στις ΗΠΑ.

 

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.