Χαμενεΐ: “Η συμφωνία του αιώνα των ΗΠΑ, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία”

“Το λεγόμενο σχέδιο του” Deal of the Century “είναι ανόητο, διότι σίγουρα δεν θα έχει αποτέλεσμα”, ανέφερε ο Χαμενέι από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA, καθώς απευθύνθηκε σε χιλιάδες Ιρανούς κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος στην Τεχεράνη για την 41η επέτειο της ιρανικής επανάστασης την Τετάρτη.

Το σχέδιο “είναι καταδικασμένο σε αποτυχία” είπε χαρακτηριστικά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αϊατολάχ Αλί Χαμενέι, υπογραμμίζοντας πως η “αμερικανική πλοκή της συμφωνίας του αιώνα, θα πεθάνει πριν πεθάνει ο Τραμπ”.

“Έχουν έρθει να διαπραγματευτούν με τους Σιωνιστές για το τι ανήκει στους Παλαιστινίους. Η Παλαιστίνη ανήκει στους Παλαιστινίους. Ποιος είσαι εσύ για να αποφασίσεις για αυτό; “πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.

Ο Ιρανός ηγέτης, παρότρυνε επίσης “όσους ενδιαφέρονται για το Ιράν και την ασφάλειά του” να μεταβούν σε εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν στις γενικές εκλογές του Ιράν που θα διεξαχθούν στις 21 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα,  το πολυαναμενόμενο σχέδιο του για να τερματίσει την ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη,σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο μαζί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

 

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.