Χασάν Ρουχάνι: “Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος … ένα άτομο δεν μπορεί να είναι μόνο υπεύθυνο για το αεροπορικό δυστύχημα”

Το Ιράν θα τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους για την κατάρρευση ενός ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους, φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας πως το “τραγικό συμβάν” θα διερευνηθεί διεξοδικά.

“Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος … ένα άτομο δεν μπορεί να είναι μόνο υπεύθυνο για το αεροπορικό δυστύχημα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις που παραδέχονται το λάθος τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα … Πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα συμβεί ξανά”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του ήταν “υπεύθυνη έναντι των Ιρανών και άλλων λαών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα” .

Στον αντίποδα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε χθες στο Global News TV ότι τα θύματα του ουκρανικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στο Ιράν θα ζούσαν, αν δεν υπήρχαν εντάσεις στην περιοχή.

Ο φόνος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου από στοχευμένο πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν η ενέργεια που προκάλεσε την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου πριν από την κατάρρευση του ουκρανικού αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή στους 176 επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων και 57 Καναδοί.

«Νομίζω πως, αν δεν υπήρχαν εντάσεις, αν δεν υπήρχε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αυτοί οι Καναδοί θα ήταν τώρα στα σπίτια τους, με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Τριντό στην συνέντευξή του.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.