Χύνουν «δάκρυα» για την Θράκη

Τον Δεκέμβριο του 2018 το «Viadiplomacy» σε άρθρο του με τίτλο «Η Θράκη δεν είχε Μέγα Αλέξανδρο και δεν έχει «Θρακεδονομάχους» ανέφερε, «την στιγμή που κάποιοι χτίζουν καριέρες στο Σκοπιανό και την «Βόρεια Μακεδονία», η Θράκη έχει παραδοθεί κυριολεκτικά στο Τουρκικό Προξενείο.

Οι «Παράλληλες Δομές» λειτουργούν κανονικά, η μειονότητα εκφοβίζεται στα τζαμιά, οι Πομάκοι όλο και περισσότερο απομακρύνονται από την Ελλάδα και βρίσκουν στήριγμα στους Πομάκους της Βουλγαρίας, και Δήμαρχοι, που υπηρετούν και διοικούν Δήμους του Ελληνικού Κράτους, δηλώνουν ανοιχτά Τούρκοι και στηρίζουν συλλόγους που ως σημαία έχουν αυτή της Δυτικής Θράκης.»

Διαβάστε επίσης: Η θεωρία των «Μαλακών Συνόρων» για την Θράκη είναι πλέον πραγματικότητα

Τα παραπάνω είναι η περίληψη με όσα συμβαίνουν στην Θράκη ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια. Η Ελληνική Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κατόρθωσε όχι μόνο να απομακρυνθεί από τους μουσουλμάνους που την είχαν ανάγκη, αλλά και δεν έδωσε την δυνατότητα στους υπόλοιπους Έλληνες να μάθουν για την Θράκη.

Έτσι, το μοναδικό μοντέλο συμβίωσης στον κόσμο, χριστιανών με ένα εξευρωπαισμένο Ισλάμ, έμεινε απροστάτευτο από τους ακραίους της Άγκυρας, αλλά και της ίδιας της χώρας.

Στην Θράκη το μόνο που έχει απομείνει είναι η αντίσταση τοπικών δυνάμεων , χριστιανών  και μουσουλμάνων, οι οποίοι προσπαθούν με ιδία μέσα να αντιμετωπίσουν την Τουρκία και τα σχέδια της την περιοχή.

Όπως έγραφα και πριν λίγες ημέρες, αφού ήταν γνωστό πως θα κινηθούν οι Δήμαρχοι Ιάσμου και Αρριανών, «η Άγκυρα αλλάζει πολιτική στην Θράκη και η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει την δυνατότητα να την αντιμετωπίσει αφού οι μηχανισμοί της στην περιοχή είναι σε κατάρρευση, αλλά και έχοντας την προσοχή της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αδυνατεί να βρει και τρόπους αντιμετώπισης.»

 

Via Diplomacy