Δεύτερος κατάσκοπος μέσα σε ένα μήνα συλλαμβάνεται από τις Αρχές σε νησί του Αν. Αιγαίου

Ένας ακόμη κατάσκοπός συνελήφθη σε ελληνικό νησί την ώρα που φωτογράφιζε στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα μετά την Γαλλίδα υπήκοος τουρκικής καταγωγής η οποία συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατόπεδο στην Ρόδο στις αρχές του μήνα ένας Πολωνός υπήκοος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζει στη Σάμο να φωτογραφίζει ένα στρατόπεδο.

Ο νεαρός Πολωνός παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου με την κατηγορία της κατασκοπείας, αφού στην κατοχή του βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό με φωτογραφίες από την στρατιωτική εγκατάσταση στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Οι ύποπτες κινήσεις του νεαρού Πολωνού έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου τα ξημερώματα την περασμένης Τρίτης.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία στο Καρλόβασι και μετά από έρευνες εντοπίστηκε στην πόλη ο 22χρονος Πολωνός.

Από την έρευνα στην οποία υποβλήθηκε ο Πολωνός, βρέθηκε στην κατοχή του πλούσιο ψηφιακό υλικό με φωτογραφίες από την στρατιωτική εγκατάσταση, το οποίο κατασχέθηκε.

Οι συλλήψεις αλλοδαπών κατασκόπων κυρίως με ευρωπαϊκή υπηκοότητα στα νησιά του Αιγαίου τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ένα συνηθισμένο πλέον φαινόμενο.

Σχεδόν δύο με τρείς κατάσκοποι συλλαμβάνονται κατά μέσο όρο τα καλοκαίρια από τις Αστυνομικές Αρχές και στην πλειονότητά τους είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι, οι οποίοι είτε επισκέπτονται τα νησιά ως τουρίστες για μικρή χρονική περίοδο, είτε διαβιούν ολόκληρο το καλοκαίρι στα νησιά ως συνταξιούχοι.

Σχεδόν στις περισσότερες περιπτώσεις οι κατάσκοποι εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας από τις οποίες έχουν στρατολογηθεί για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.