Δεν χρειάζεται να πει τίποτα στην Θράκη ο Ερντογάν, αρκεί η παρουσία του

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για τι θα πει ο αυθόρμητος Ερντογάν στην Θράκη. Δεν χρειάζεται να πει τίποτα, η παρουσία του από μόνη της είναι ικανή να πετύχει το σκοπό για την οποία πραγματοποιείται η επίσκεψη του στην περιοχή

Από την ημέρα που επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην περιοχή ο μηχανισμός του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή έπιασε δουλειά. Περισσότεροι από 3000 έμμισθοι “υπάλληλοι” του Προξενείου ξεχύθηκαν σε όλη την Θράκη ώστε να πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη υποδοχή που έχει δει η Θράκη.

Οι οδηγίες στους Ιμάμηδες ήταν σαφείς, εξυψώνουν την εικόνα και τον μύθο του μεγάλου Σουλτάνου με σκοπό να φανατίσουν τους εξτρεμιστές και να φοβίσουν τους μετριοπαθείς. Μια μικρή λεπτομέρεια, όταν μιλάνε για Ιμάμηδες δεν μιλάμε μόνο για αυτούς της Θράκης αλλά και αυτούς στα Βόρεια σύνορα της χώρας, στην γειτονική Βουλγαρία.

Από την ημέρα που άνοιξε ο δρόμος της Μακάζας η Ελλάδα εκτός ότι έχασε το πλεονέκτημα της διαπραγμάτευσης για την διαχείριση των υδάτων με τους Βούλγαρους, είδε να ενώνεται ένας μουσουλμανικός θύλακας στο οποίο πλέον το Τουρκικό Προξενείο μπορούσε να διαχειριστεί με μεγάλη ευκολία.

Την Παρασκευή στους χιλιάδες που θα υποδεχτούν τον Ερντογάν στην Κομοτηνή θα βρίσκονται, οι “υπάλληλοι” του Προξενείου, οι εκφοβισμένοι Έλληνες μουσουλμάνοι και μερικές χιλιάδες ομόθρησκοι τους από την περιοχή του Κίρτζαλι. Άλλωστε για τον Ερντογάν και την Τουρκία, η Θράκη δεν είναι τίποτα άλλο από τον προγεφύρωμα τους για την πολιτική τους στα Βαλκάνια

ViaDiplomacy Newsroom