Διαψεύδει το Υπουργείο Άμυνας τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη σε υγειονομική δομή των ΕΔ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα 11 κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που ανακοινώθηκαν σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως περαιτέρω διευκρινίζεται, τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν «σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ, σε δύο μέλη της οικογένειάς του, έναν επισκέπτη, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενους στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο».

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ViaDiplomacy Newsroom