Διεθνής Εμπορική Έκθεση Κύπρου – ΕXPO CYPRUS 2015

Η ‘EXPO CYPRUS 2015’, η οποία διοργανώνεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τελεί υπό την αιγίδα του κυπριακού Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Κρατικής Έκθεσης, στη Λευκωσία, στις 13-17 Μαΐου. Τη διαχείριση της έκθεσης έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία ‘ΙΜΗ’.

Η νέα διεθνής εμπορική έκθεση Κύπρου είναι χωρισμένη σε πολύ-θεματικές ενότητες που αφορούν στον οικιακό εξοπλισμό, στο αυτοκίνητο, στις διακοπές, σε τρόφιμα και ποτά, σε μόδα/ καλλυντικά, hobbies και τέχνη/ χειροποίητες δημιουργίες και απευθύνεται, κυρίως, στο ευρύ κοινό, αλλά και στις επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα λειτουργήσει ειδικό ωράριο για επιχειρηματικές συναντήσεις ‘B2B’ με Κύπριους επιχειρηματίες που θα προσκληθούν από τους διοργανωτές.

Οι διοργανωτές αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου είναι σίγουροι πως αυτή η διοργάνωση θα κερδίσει το στοίχημα και θα αναδείξει την κυπριακή επιχειρηματικότητα.

Η έκθεση θα είναι πολύ-θεματική ενώ ορισμένες κατηγορίες εκθεμάτων θα απευθύνονται προς τις επιχειρήσεις και ορισμένες προς το ευρύ κοινό. Με αυτές τις προϋποθέσεις, την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Το δίδυμο του εμπορικού και επιχειρηματικού περιεχομένου της έκθεσης σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων θα προσδώσουν την απαραίτητη δυναμική μιας πολυδιάστατης διοργάνωσης, μιας μεγάλης εμπορικής γιορτής με στόχο να συμμετάσχει όλη η Κύπρος. Η έκθεση θα διοργανώνεται μια φορά ετησίως, κάθε άνοιξη.

Ο κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προσέλκυση κυπριακών επιχειρήσεων τόσο βιομηχανικών όσο και εισαγωγικών από όλους τους κλάδους για να προωθήσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και φυσικά να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους.

Επιδίωξη των διοργανωτών η ΕΧPO CYPRUS 2015 – Διεθνής Εμπορική Έκθεση Κύπρου να είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένη από προηγούμενες παρόμοιου τύπου διοργανώσεις τόσο σε συμμετοχές όσο και σε ποιότητα, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση των επισκεπτών και την ικανοποίηση των εκθετών.

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.