Διημερίδα για σχέση Γλώσσας και Εθνικής Ταυτότητας στην Κομοτηνή

Διημερίδα με τίτλο «Γλώσσα και Εθνική Ταυτότητα» διοργανώνει στις 28-29 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το πολιτιστικό Σωματείο “Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά”.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, φέρνει στην Κομοτηνή ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς όπως τον Α. Κουνάδη, τον Δ. Σκαρβέλη, τον Β. Φίλια, τον Γ. Παναγιωτόπουλο, τον Χρ. Γιανναρά, τον Ε. Μικρογιαννάκη, τον Θ. Στοφορόπουλο, τον Σ. Καργάκο, τον Π. Νεάρχου και τον Κ. Χολέβα, που δύσκολα θα μπορούσαν να συναντηθούν στο ίδιο τραπέζι συζήτησης.

Το πολιτιστικό Σωματείο “Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά” από το 2001 που συνεστήθη έχει καταστατικό στόχο την ευαισθητοποίηση όλων όσων μπορούν να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην προαγωγή και διάδοση του ελληνικού λόγου. Με την ρήση “η γλώσσα είναι υπόθεση όλων μας η “Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά” διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια θεωρώντας πρωταρχικής σημασίας θέμα την προστασία της γλώσσας μας που είναι κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητός μας, του πολιτισμού και της κλασσικής παιδείας μας.

Κατά την διάρκεια της διημερίδας θα αναπτυχθεί ένας προβληματισμός και ένας διάλογος αφενός μεν πάνω στη σχέση γλώσσας και εθνικής ενότητας, αφετέρου δε σχετικά με την αξιοποίηση του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής. Η κοινωνία της Θράκης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις απόψεις των προαναφερθέντων και πολλών ακόμη σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος, οι οποίοι θα καταδείξουν την γενική άρρηκτη σχέση γλώσσας και έθνους αλλά και την ειδική διάσταση του θέματος στη Θράκη. Ειδικά στο τελευταίο αυτό κομμάτι σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά των Θρακιωτών εισηγητών (Κ. Καραΐσκος, Σ. Καραχότζα, Ν. Κόκκας, Θ. Μαλκίδης).

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.