Με δυναμική παρουσία το Ελληνικό Περίπτερο στην έκθεση AUSA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση AUSA τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 από την Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κυρία Φ. Γεννηματά,  τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Washington κ. X. Παναγόπουλο,  τον στρατιωτικό ακόλουθο και ακόλουθο άμυνας, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Washington κ. Ε. Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Jerry Sinn και τον Πρόεδρο του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σ. Αναστασόπουλο.

Η κυρία Αν. Υπουργός με συνοδεία αξιωματούχων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε στη συνέχεια τους εκθέτες του Ελληνικού Περιπτέρου, συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες τους. Στρατιωτικοί ακόλουθοι άλλων κρατών παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων καθώς επίσης και εκπρόσωποι εταιριών από τις ΗΠΑ.

Η Εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται από το EnterpriseGreece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν εκθέτοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εξής εταιρίες: Ελληνικά Αμυντικά ΣυστήματαElfon Ltd, Intracom Defense Electronics KouimtzisAE/Alpha Systems καθώς επίσης και η Theon Sensors.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου εξέφρασε  την πεποίθηση του ότι αυτή η δυναμική προσέγγιση της αμερικανικής αγοράς θα αποδώσει καρπούς όσον αφορά στα θέματα συνέργειας και συνεργασίας και θα αποτελέσει την αρχή ενός θεσμού ο οποίος θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.