Δώδεκα ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στην έκθεση αμυντικού υλικού IDEX-2015 στο Abu Dhabi

Σημαντική θα είναι για μία ακόμη φορά η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού στην διεθνή έκθεση IDEX-2015 η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 22 Φεβρουαρίου στο εθνικό εκθεσιακό κέντρο στο Abu Dhabi στα ΗΑΕ.

Συνολικά 12 ελληνικές εταιρείες και το Πεδίο Βολής Κρήτης συμμετέχουν στην έκθεση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι ελληνικές εταιρείες θέλουν και μπορούν να διεκδικήσουν παραγγελίες από το εξωτερικό χωρίς να φοβούνται τον διεθνή ανταγωνισμό.

Τέσσερις κρατικές εταιρείες και εννέα ιδιωτικές παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πιο αναλυτικά στην έκθεση συμμετέχουν οι κρατικές εταιρείες ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ η εταιρεία 1Source Aero Services, οι ιδιωτικές εταιρείες E.O.D.H. SA, η IDE – INTRACOM Defense Electronics, η Intermat Group SA, η Interoperability Systems International – IS, η Miltech Hellas S.A., η Theon Sensors, η Theon Sensors “IGG” και η ELMON SA.

Οι ελληνικές εταιρείες καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, προσφέροντας προϊόντα και λύσεις που έχουν ήδη δοκιμαστεί και αποκτηθεί από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες συμμαχικές χώρες, προϊόντα τα οποία αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν με τις πλέον αυστηρές ΝΑΤΟικές προδιαγραφές.

Οι ελληνικές εταιρείες με την υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία μέσα από τις εξαγωγές τους, οι οποίες για το 2014 αναμένεται να φτάσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Παρά την οικονομική κρίση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους τομείς όπως, χρηματοδότηση επενδύσεων και παραγωγής, άδειες εξαγωγών, εγγυητικές επιστολές, γραφειοκρατία, χρόνια αδιαφορία της Πολιτείας για αυτό τον τομέα της βιομηχανίας, διστακτικότητα των κρατικών υπηρεσιών στην προώθηση των ελληνικών αμυντικών προϊόντων στο εξωτερικό έλλειψη μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού από την Πολιτεία, η ελληνική αμυντική βιομηχανία κατάφερε να επιβιώσει και να κερδίσει τις εντυπώσεις και εξαγωγικά συμβόλαια δίνοντας εργασία σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, εαν η ελληνική Πολιτεία έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε άλλους τομείς της οικονομίας και δεν εμπόδιζε με γραφειοκρατικά κωλύματα την ελληνική αμυντική βιομηχανία, οι εξαγωγές της θα ήταν μεγαλύτερες και τα έσοδα του κράτους περισσότερα.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας να κρατήσει τους νέους επιστήμονες στην χωρα, να φέρει νέες επενδύσεις και να εντάξει την Ελλάδα στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.