“Δράμα χωρίς κάθαρση:Ελληνική κρίση και διεθνείς εξελίξεις 2013-2014″

Κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος της τριλογίας “Δράμα χωρίς κάθαρση” του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη. Ο συγγραφέας, μέσα από τη ματιά, του μαχόμενου διεθνολόγου και”ερασιτέχνη”  διπλωματικού συντάκτη προσπαθεί από το 2008 να εντοπίσει, αναλύσει και εμβαθύνει στους νόμους που διέπουν την πραγματικότητα που όλοι οι Έλληνες βιώνουν.

Τα κείμενα του δεύτερου τόμου προέρχονται από την αρθογραφία του στα διεθνή μέσα για την κρίση στην Ελλάδα , όπως άλλωστε και τα κείμενα του πρώτου τόμου της σειράς. Ιδιαίτερη  θέση καταλαμβάνουν τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν στη σερβική επιθεώρηση Balkan Magazin  που ανέλαβε και την έκδοση του πρώτου τόμου  (με αγγλικό και ελληνικό επίμετρο)

Ο Νίκος Αρβανίτης υπήρξε ο πρώτος -στην κυριολεξία- αναλυτής που από τον Δεκέμβριο του 2008 ως διπλωματικός συντάκτης του  σερβικού  Ekonomist σε κείμενά του εντόπισε τα χαρακτηριστικά εκείνα που προμήνυαν την μεγάλη περιπέτεια της οικονομικής κρίσης και της ελεγχόμενης χρεωκοπίας που άγγιζε τη χώρα μας.

Ο Νίκος Αρβανίτης σήμερα ιδιωτεύει ως “ειδικευόμενος εργάτης και ανειδίκευτος ιδεολόγος” διατηρώντας όμως την κριτική ματιά του στα γεγονότα, “κουσούρι” που απέκτησε στα δύσκολα χρόνια των πολέμων της Γιουγκοσλαβικής Κρίσης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η κρίση αυτή θα ολοκληρώσει τον κύκλο της , μέχρι το 2018 οπότε και αναμένουμε και τον τρίτο τόμο του “έργου” που ίσως να επιφέρει και την κάθαρση…

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.