Το Ελληνικό Περίπτερο στην 59η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου (26/10 – 2/11/14) αποτελεί τον επόμενο σταθμό για την προβολή του Ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό.

Το Ελληνικό Περίπτερο συνεχίζει το ταξίδι του στη 59η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου,  η οποία πραγματοποιείται από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2014, με τιμώμενη χώρα την Κίνα.

Την ελληνική παρουσία συντονίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ στο περίπτερο θα φιλοξενηθεί και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την οργανωτική φροντίδα της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Στο Ελληνικό περίπτερο θα παρουσιαστούν θεματικές εκθέσεις βιβλίων (βραβευμένα βιβλία, μεταφρασμένα βιβλία, λευκώματα κ.ά.), με τη συνοδεία αντίστοιχου έντυπου υλικού ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην προβολή και προώθηση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 – 10 Μαΐου 2015) καθώς και του προγράμματος ενίσχυσης μεταφράσεων ΦΡΑΣΙΣ.  Θα εκτεθούν επίσης 20 περίπου ανθολογίες ελληνικής λογοτεχνίας σε διάφορες γλώσσες, από τη βιβλιοθήκη του ΕΙΠ.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της 59ης ΔΕΒ Βελιγραδίου περιλαμβάνει και εκδηλώσεις που αφορούν σε ελληνικά βιβλία, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού: μια ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου (εκδόσεις Κον), καθώς  και την παρουσίαση του πρόσφατα εκδοθέντος στη Σερβία βιβλίου «Το θαύμα της Αναπνοής» του Δημήτρη Σωτάκη (εκδόσεις Κέδρος), ο οποίος και θα συμμετέχει στην παρουσίαση προσκεκλημένος από τον εκδοτικό οίκο Clio  (http://www.beogradskisajamknjiga.com/active/en/home/levi_meni/gosti_iz_inostranstva.html).

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.