Ελληνο-Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο: Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και των Εμπορικών και Βιομηχανικών Συνδέσμων των χωρών-μελών της (Αρμενία, Καζακστάν, και Ρωσική Ομοσπονδία), και Ελληνικών επιχειρηματικών φορέων (ΣΕΒ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, και ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Επιπρόσθετα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην υπουργοί κα. Λούκα Κατσέλη, κ. Γεράσιμος Αρσένης, και κ. Παν. Ρουμελιώτης, καθώς και το σύνολο του ΔΣ και τα Ιδρυτικά μέλη του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί εκπρόσωποι Ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Δ/ντης Ανάπτυξης της Ευρασιατικής Επιτροπής, κ. Viktor Spasskiy, εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας και τις προτεραιότητες της Ευρασιατικής Ένωσης, που αποτελεί έναν Ενιαίο Οικονομικό Χώρο 175 εκατ. κατοίκων με συνολικό ΑΕΠ άνω των 4 τρις δολαρίων. Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συνδέσμων των χωρών (κ. Artur Ghazaryan – Αρμενία και κ. Alexander Murychev – Ρωσία) μίλησαν για την ετοιμότητα των επιχειρηματικών φορέων των χωρών τους να συνεργαστούν με Ελληνικές επιχειρήσεις για ανταλλαγή προϊόντων, τεχνογνωσίας και επενδυτικών προγραμμάτων, ενώ ο κ. Sugir Abishev από το Καζακστάν παρουσίασε το σχέδιο για τη διοργάνωση της EXPO 2017 στην Astana.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, κος. Σπύρος Κουβέλης, υπογράμμισε: «Σήμερα ανοίγουμε μια νέα πόρτα επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων προς μια οικονομική ένωση με τεράστιες δυνατότητες. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν μια προνομιακή σχέση σε αυτή την αγορά, και αυτό ακριβώς θα επιδιώξουμε μέσα από το Ελληνο-Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, που είναι το πρώτο του είδους του σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.