Ενοχλημένη η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ από την εκμετάλλευση του ονομάτος της από το Παρακράτος της Άγκυρας στην Θράκη

Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς την διαδικασία υλοποίησης του «Δόγματος Κασάπογλου» στην Θράκη αναδεικνύεται μία άλλη, ιδιαζόντως ενδιαφέρουσα, διάσταση, αυτής της παρακρατικής παραερντογανικής σέκτας που υπό την αιγίδα του Χουλουσί Ακάρ λυμαίνεται την Θράκη.

Η υπόθεση του «Συλλόγου Φιλάθλων της Φενερμπαχτσέ Δυτική Θράκη» άμα τη γενέσει του έδειξε ότι βρισκόταν υπό την αιγίδα των παρακρατικών δομών των Εγκαθέτων του Προξενείου και ήταν εμφανής η εργαλειοποίησή της προκειμένου να δυσφημισθεί η Ελληνική Πολιτεία και οι Θεσμοί της.

Το ακροδεξιό και ισλαμοφασιστικό εθνικιστικό κόμμα του ΚΙΕΦ/DEV δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την άσκηση ανακοπής ως «τακτικές που αξιολογούνται παράλογες και γελοίες» οι οποίες πλήττουν «το δικαίωμα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η γερμανική ΜΚΟ ΕΟΤΔΘ ενώ εν χορώ προσήλθαν για να στηρίξουν τον «διωκόμενο» σύλλογο (του οποίου ο Πρόεδρος είναι συνδαιτημόνας της ΑΣΕΜΤΔΘ και των παρακρατικών δομών των Εγκαθέτων) και οι φερέλπιδες πολιτικοί της περιοχής Σιμπέλ Μουσταφάογλου , Ταρκάν Μουλταζά και άλλοι.

Από το ρεπορτάζ του Komotinipress, που απευθύνθηκε σε διπλωματικές και δημοσιογραφικές πηγές σε Ελλάδα και Τουρκία, προκύπτει ότι η διοίκηση της «Φενερμπαχτσέ Ελλάδας» χωρίς κάποιον τοπικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά αυτή η πρόταση δεν έγινε σεβαστή από το ιδρυτικό ΔΣ του Συλλόγου στην Κομοτηνή, που ενεργεί υπό την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου.

Όπως μας ανέφεραν και συνάδελφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, η Φενερμπαχτσέ διατηρεί σχέσεις με ελληνικούς συλλόγους και οι φίλαθλοι της τουρκικής ομαδας προσφάτως έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στις δύσκολες ώρες πένθους για την Ελλάδα, σηκώνοντας πανό πριν τον αγώνα της Euroleague με τη Βίρτους Μπολόνια.

Επισης, οι φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ προσφάτως, στον αγώνα με την Κόνιασπορ έκαναν ουσιαστικά αντικυβερνητική διαδήλωση κατά του Ερντογάν για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε μετά τους φονικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με τη Βίρτους Μπολόνια στην Ulker Sports Arena, οι οπαδοί των γηπεδούχων άφησαν στην άκρη το μπασκετικό σόου που πρόσφεραν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και ζήτησαν επιτακτικά την παραίτηση του Ερντογάν. φωνάζοντας ρυθμικά “Hükümet istifa!” (Κυβερνηση Παραιτήσου).

Σε επίπεδο Θράκης, οι Εγκάθετοι του Προξενείου αποκρύπτουν όλα τα παραπάνω κι επιδιώκουν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία και να συκοφαντήσουν την Ελληνική Πολιτεία και τους Θεσμούς της.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.