Επιδρομή 40 ένοπλων Αλβανών από το Κόσσοβο σε φυλάκιο της Αστυνομίας στο έδαφος της ΠΓΔΜ

Επικίνδυνο περιστατικό για την εύθραυστη ειρήνη που επικρατεί εδώ και 14 χρόνια στην ΠΓΔΜ έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα σε συνοριακό φυλάκιο της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ στα σύνορα με το Κόσσοβο.

Πιο συγκεκριμένα 40 ένοπλοι Αλβανοί εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία από άτομα τα οποία έφεραν στολές του UCK και τα οποία εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το Κόσσοβο.

Οι επιδρομείς από το Κόσσοβο χτύπησαν και έδεσαν τους Αστυνομικούς, ενώ όταν εισήρθαν στο φυλάκιο είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι μέλη του UCK και πως δεν αναγνωρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2001, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της ΠΓΔΜ οι επιδρομείς από το Κόσσοβο δήλωσαν στους Αστυνομικούς ότι επιδιώκουν την ίδρυση Αλβανικού κράτους στην ΠΓΔΜ και ζήτησαν από τους Αστυνομικούς να μεταφέρουν στον Πρόεδρο Νίκολα Γκρούεφσκι και Αντιπρόεδρο της χώρας Αλί Αχμέτι που είναι Αλβανικής καταγωγής ότι δεν μπορούν να τους σώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ένοπλοι, κατέγραψαν με κάμερα την εισβολή τους στο φυλάκιο, μια πράξη που μαρτυρά ότι στο μέλλον η επιχείρηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για προπαγανδιστικούς λόγους.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.