Επικοινωνία Νίκου Δένδια με τον Έλληνα πρόξενο στην Μαριούπολη

Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη, αμέσως μετά την ασφαλή έξοδο του τελευταίου από την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε, «αμέσως μετά την έξοδο μου από το γραφείο του ΓΓ είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον πρόξενο μας στην Μαριούπολη, τον κύριο Μανώλη Ανδρουλάκη, και να καλωσορίσω την έξοδο του από την Ουκρανία. Τον ευχαρίστησα θερμά για τις υπηρεσίες του, για τις θυσίες στις οποίες υπέβαλε τον εαυτό του στην προσπάθεια να προστατέψει την ελληνική ομογένεια. Θα χαρώ πολύ να τον δω μόλις γυρίσω στην Αθήνα αλλά του είπα αυτό που είπα και στη Βουλή των Ελλήνων, ότι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτόν».

Συνάντηση Ν. Δένδια με τη μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Συνάντηση με τη μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και μέλος του υπουργικού Συμβουλίου, πρέσβη Λίντα Τόμας- Γκρίνφιλντ πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική και η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ εντός του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ViaDiplomacy Newsroom