Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Βελιγράδι για την προβολή της πόλης

Επίσκεψη εργασίας στο Βελιγράδι, το τριήμερο 28 – 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, με στόχο την προβολή της πόλης στη Σερβία. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για άνοιγμα στην αγορά των Βαλκανίων και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης για την τουριστική προβολή της πόλης του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού αλλά και γαστρονομικού προορισμού θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου. Παράλληλα, στη διάρκεια του τριημέρου οι εκπρόσωποι των κλάδων του τουρισμού και της εκπαίδευσης της πόλης θα έχουν συναντήσεις εργασίας με Σέρβους ομολόγους τους, προκειμένου να δρομολογηθούν συμφωνίες και συνεργασίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βελιγραδίου Σίνιτσα Μάλι, με τον Γραμματέα Πολιτισμού Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς και εκπροσώπους διακεκριμένων πολιτιστικών ιδρυμάτων, καθώς και με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών της Σερβίας. Επίσης, θα επισκεφτεί την Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου, που πραγματοποιείται από 26 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετέχουν με δωρεάν παραχώρηση εκθεσιακού χώρου το ΕΚΕΒΙ, η Αγιορειτική Εστία και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.