Επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Κώστα Βλάση, στην Αίγυπτο

Με την ομόλογό του υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, ξεκίνησε τις επαφές του, κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στη χώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Το μεσημέρι, ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο, στην Πατριαρχική Επιτροπεία στο Χαμζάουι Καΐρου.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί τα ελληνικά σχολεία στο Κάιρο και θα μιλήσει στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ενώπιον όλης της παροικίας, παρουσία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, όπου θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χρήστος Καβαλής.

Αύριο, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ο κ. Βλάσης αναμένεται να επισκεφτεί την Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, όπου θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος της Κοινότητας, Εδμόνδος Κασιμάτης, αμέσως μετά θα μεταβεί στο Σπίτι του Καβάφη, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον κυβερνήτη της πόλης, Μοχάμεντ Ελ Σερίφ.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, το πρωί, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Σινά, καθώς και στα μοναστήρια του Φαράν και της Ραϊθούς, ενώ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα συναντήσει με τον κυβερνήτη Νοτίου Σινά, Χάλιντ Φούντα.

Η επίσκεψη του κ. Βλάση στην Αίγυπτο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ, με την επίσκεψή του στη νέα πτέρυγα του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου.

 

ViaDiplomacy Newsroom