Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Ινδία

Επίσκεψη στην Ινδία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Μαρτίου ο Νίκος Δένδιας. Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών λαμβάνει χώρα σε συνέχεια της επίσκεψης του ομολόγου του της Ινδίας, S. Jaishankar, στην Αθήνα, στις 26 Ιουνίου 2021.

Κατά την παραμονή του στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας και Πρόεδρο της Άνω Βουλής, M. Venkaiah Naidu.

Ο κ. Δένδιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του, S. Jaishankar. Μετά από το πέρας και των διευρυμένων συνομιλιών, θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (περίπου 09:00 ώρα Ελλάδας).

Οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη διμερή και πολυμερή συνεργασία (η Ινδία είναι μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), καθώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, τον Ινδο – Ειρηνικό, την Ανατολική Μεσόγειο και λοιπά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

ViaDiplomacy Newsroom