Επίθεση του Τουρκικού Προξενείου και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι φερόμενοι ως εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής,για ακόμη μία φορά στρέφονται κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αυτή τη φορά με αφορμή την συνάντηση που είχε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με την ΠτΔ στέλνοντας πολύ συγκεκριμένα μηνύματα μέσω αυτού στην Θράκη.

Δύο δημοσιογραφικά κείμενα, ένα ανυπόγραφο από την Gundem που δεν το υπογράφουν οι κκ Χούλια Εμίν ή Οζάν Αχμέτογλου κι ένα από την Birlik που το υπογράφει ο γνωστός αρθρογράφος της υψηλής προξενικής πύλης, και κατά δήλωσή του, συνδαιτυμόνας του κ. Μουράτ Ομέρογλου, στρέφονται κατά της ΠτΔ και στέλνουν “περίεργα”μηνύματα και προς τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο απερχόμενος με προορισμό το Ουλάν Μπατόρ (σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που δεν δύνανται να επιβεβαιωθούν) Τούρκος Πρόξενος κ. Μουράτ Ομέρογλου για τον οποίον το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει εκφράσει και μέσω του κ. Νίκου Δένδια, έχει τονίσει πως επιχειρεί ν’αλλοιώσει την πραγματικότητα στην Θράκη, υπαγόρευσε για ακόμη μία φορά στον τοπικό μειονοτικό τύπο ένα κείμενο που παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή της Χώρας.

Κατ’αρχήν επιτίθεται στην ΠτΔ γιατί δεν προσκάλεσε και τους άλλους δύο βουλευτές της μειονότητας (τον μετεγγραφέντα στο τουρκικό Προξενείο κ. Μπουρχάν Μπαράν και τον εκπρόσωπο του πολιτικού ισλάμ στην Ξάνθη κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ που συμμετέχουν και στην ομάδα των ΔΕΚΑΕΠΤΑ που υπογράφουν σε κάλεσμα λυντσαρίσματος δημοσιογράφου) και στη συνέχεια θέτει ζητήματα που αφορούν στην εκτελεστική εξουσία κι όχι τον θεσμό της ΠτΔ.Στόχος βεβαίως η δημιουργία αρνητικού κλίματος και εσφαλμένων εντυπώσεων για την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Το δεύτερο κείμενο της Birlik, υιοθετώντας την παραπάνω συλλογιστική προχωράει ένα “βήμα” πιο πέρα εκβιάζοντας προφανώς το κεντρικό πολιτικό σύστημα καλώντας το να μην υποκύψει στα μηνύματα στήριξης προς το πρόσωπο εκείνων των βουλευτών που αγωνίζονται για το μέλλον της Κοινωνίας της Θράκης αλλά να προτιμήσουν εκείνους “που θα φέρουν ψήφους στα κόμματα επιλογής του Προξενείου”.

Να θυμήσουμε ότι χθες ο ίδιος αρθρογράφος, από το ίδιο βήμα, έστειλε εκβιαστικό μήνυμα  στη ΝΔ και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα: Αν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να λάβει μια έδρα στον Ν. Ροδόπης στις ερχόμενες εκλογές, πρέπει να το καταλάβει καλά το κόμμα, ότι δεν έχει άλλη λύση και ότι είναι υποχρεωμένο να κάνει σωστή επιλογή στο θέμα των υποψηφίων. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης δεν φωτογραφήθηκε καν με τον Ιλχάν Αχμέτ στο συνέδριο του κόμματος που έγινε στην Αθήνα υπό την Προεδρία Ανδρουλάκη, οδήγησε σε διαφορετικές συζητήσεις στο Νομό Ροδόπης. Και η μία εκδοχή που πρωταγωνίστησε απ’όλες αυτές, ήταν αυτή που έφερε στο φως το ερώτημα «αν ο πρόεδρος Ανδρουλάκης σ’αυτές τις εκλογές θα αναδείξει υποψήφιο τον Ιλχάν Αχμέτ;»

Αντί επιλόγου  ας υπενθυμίσουμε το μήνυμα της ΠτΔ από το τελευταίο οδοιπορικό της στην Θράκη που αντιστέκεται στην απομόνωση και προσβλέπει στο μέλλον!

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.