Επιτυχημένη η παρουσία της ΕΑΒ στην έκθεση IDEX-2015

Με επιτυχία συμμετείχε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) στην έκθεση IDEX-2015 (International Defense Exhibition & Conference) που ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η IDEX είναι κορυφαία διοργάνωση που κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η έκθεση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΕΑΒ λόγω των σημαντικών συνεργασιών της εταιρείας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο εκθεσιακός χώρος της ΕΑΒ ήταν μέρος του Ελληνικού περιπτέρου, που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΒ είχε την ευκαιρία να προβάλει την υψηλή τεχνογνωσία της, το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της και –μέσα από στοχευμένες συναντήσεις- να επιδιώξει την επέκταση των υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και τη σύναψη νέων συμφωνιών.

Το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την επικείμενη σημαντική συμφωνία –μετά από παρέμβασή του- για την επισκευή και συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την ΕΑΒ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη συνδρομή του στη σημαντική αυτή εξέλιξη και τον ενημέρωσε για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας ειδικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ΕΑΒ πραγματοποίησε σημαντικές προγραμματισμένες επαφές με ανώτατους αξιωματούχους, όπως τον Επικεφαλής Εφοδιαστικής Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για τα προγράμματα της ΕΑΒ σε θέματα συντήρησης και τεχνολογιών αιχμής και για τα προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης σύμφωνα με προδιαγραφές EASA, τόσο για εκείνα που είναι ήδη είναι σε εξέλιξη αλλά και για τα μελλοντικά προγράμματα που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο του εθνικού περιπτέρου προβλήθηκαν επίσης οι δυνατότητες της 1Source Aeroservices –κοινής εταιρείας (joint venture) μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και της Pratt & Whitney– στη συντήρηση πολιτικών και στρατιωτικών κινητήρων, ενώ έγινε σειρά επαφών για αξιοποίηση των δυνατοτήτων της στον τομέα συστημάτων ελέγχου και παρελκομένων κινητήρων σε χώρες του Κόλπου.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.