Επιτυχής η αστυνομική επιχείρηση στο Κουμάνοβο – Εξουδετερώθηκε παρακλάδι του UCK

Μετά από συγκρούσεις τακτικών αστυνομικών δυνάμεων με μέλη παραστρατιωτικής ομάδας Αλβανοκοσοβάρων  που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί παρακλάδι του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου προσωρινή ηρεμία επικρατεί στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταΝ συνεχώς, ενώ αρκετά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Την ίδια στιγμή, μέρος των κατοίκων εγκαταλείπει τη συνοικία, πεζή ή με οχήματα της αστυνομίας. Στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί πάνω από30 τραυματίες αστυνομικοί, ενώ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για νεκρούς πολίτες και αστυνομικούς οποίοι, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, κατάγονται από το Τέτοβο.

Στην αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο επικράτησαν σκηνές χάους, με πυροβολισμούς από διάφορες μεριές και πυρκαγιές σε σπίτια, ενώ ο πληθυσμός της αλβανόφωνης συνοικίας της πόλης είναι έντρομος. Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 4 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 18.45.

Περίπου 30 μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του  Via Diplomacy εξουδετερώθηκε ο αρχηγός τους Fadil Feizulahu.

fadilj-fejzula-uck-650x425

Το Κουμάνοβο είναι μία πόλη περίπου 80.000 κατοίκων, η οποία απέχει 40 χλμ. από τα Σκόπια και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία.

Πριν από 20 ημέρες, η αστυνομία της ΠΓΔΜ είχε ανακοινώσει ότι περίπου σαράντα ένοπλοι Αλβανοί εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς. Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα είχαν δέσει με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και είχαν χτυπήσει ακόμη έναν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το σημείο.

https://youtu.be/LN21-P86Ma0

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.