Επιβεβαιώνει ο TAP ότι ο Χ.Μανωλάς είναι σύμβουλος ασφαλείας του έργου

Με αφορμή το άρθρο μας «TAP, Trump και «StrategoHellas»: Πόλεμος αερίων και δηλώσεων» και τις δηλώσεις του επίτιμου ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά, το Viadiplomacy ζήτησε από την Κοινοπραξία να επιβεβαιώσει την σχέση του με τον στρατηγό.

Το αίτημα μας που έγινε την Παρασκευή (πριν αναρτηθεί το άρθρο) απαντήθηκε την Δευτέρα και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο Χρήστος Μανώλας είναι Σύμβουλος Ασφαλείας του ΤΑΡ (Security Advisor) για την Ελλάδα

Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις του Χρήστου Μανωλά

Στην απάντηση που μας απέστειλε η Κοινοπραξία ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ο κύριος Χρήστος Μανωλάς είναι Σύμβουλος Ασφαλείας του ΤΑΡ (Security Advisor) για την Ελλάδα. Οι προσωπικές απόψεις του κου. Μανωλά που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Real News διατυπώθηκαν με την ιδιότητα του ως Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ και δεν αντανακλούν τις θέσεις του ΤΑΡ, καθώς ο ΤΑΡ ως εταιρεία δεν εκφράζει απόψεις σχετικά με εγχώρια ή διεθνή γεωπολιτικά και αμυντικά θέματα.»

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του επίτιμου αρχηγού δεν έγιναν σε μια φιλική κουβέντα μεταξύ γνωστών, αλλά σε ένα ΜΜΕ και με τρόπο ως τετελεσμένο γεγονός η «προφητεία» της πολεμικής εμπλοκής ενώ ταυτοχρόνως σημείωσε «πως πρέπει να υιοθετήσουμε τη νοοτροπία του Ισραήλ αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος και ως κράτος και αν θέλουμε να μη χαθεί η Θράκη και η Κύπρος.»

 

 

 

Νίκος Αρβανίτης