Επιβεβαίωση Γερμανού Πρέσβη για την επένδυση στη Θάσο δια της ηλεκτροκίνησης

“Η Volkswagen θα ξεκινήσει ένα έργο αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο. Μεγάλη επιτυχία φέρνοντας την Ελλάδα στο χάρτη της διεθνούς ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας”, ήταν όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο άμεσο χρονικό διάστημα στο νησί της Θάσου.

Ειδικότερα, πρόκειται για την μετατροπή της Θάσου σε smart island και αυτό μέσα από την ηλεκτροκίνηση.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, βρέθηκαν στο νησί της βόρειας  Ελλάδας, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen, ώστε να εξετάσουν επιτόπια τα στοιχεία για project που αφορά την ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Η επίσκεψη του κλιμακίου στη Θάσο, έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση καθώς και της εν εξελίξει μελέτης σκοπιμότητας που εκπονεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και αφορά τα οδικά δίκτυα και τον συγκοινωνιακό φόρτο στο σύνολο του νησιού.

Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

Μάλιστα μετά τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά και την αξιολόγηση των στοιχείων καθώς και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η  Volkswagen, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.