Επτά νεκροί από ένοπλη συμπλοκή της Τουρκικής Αστυνομίας με … τον Τουρκικό Στρατό

Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό συνέβη μεταξύ των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την κυπριακή έκδοση της Καθημερινής.

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η οποία επικαλείται με πηγές του κουρδικού κινήματος PKK πριν από περίπου 20 ημέρες, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας και μονάδες του Τουρκικού Στρατού, ενεπλάκησαν σε μια ένοπλη αντιπαράθεση στα περίχωρα της πόλης Χακκάρι στο Τουρκικό Κουρδιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 Αστυνομικοί και 3 Τούρκοι Στρατιωτικοί, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 4 άτομα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στις αρχές του μήνα οι Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση στα περίχωρα του Χακκάρι παρά την αντίθετη άποψη του Τουρκικού Στρατού.
Οι Τούρκοι όμως Αστυνομικοί δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την επισήμανση από το Στρατό και ξεκίνησαν την επίθεση τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι Αστυνομικοί και οι Στρατιωτικοί αντάλλαξαν σκληρά λόγια.

Στην συνέχεια ο λεκτικός διαπληκτισμός μετατράπηκε σε ένοπλη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 7 άτομα και να τραυματιστούν τέσσερα.

Το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού σε ερώτηση που έθεσε η εφημερίδα «Ραντικάλ», δεν διέψευσε το περιστατικό.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.