Ερνστ Ράιχελ, Γερμανός πρέσβης: Η Boehringer Ingelheim, λαμπρό παράδειγμα των διεθνών εταιρειών, στην Ελλάδα

Τις εγκαταστάσεις της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα επισκέφτηκε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γερμανικής πρεσβείας για τη φετινή ΔΕΘ, στην οποία η Γερμανία θα είναι τιμώμενη χώρα.

Ο Γερμανός πρέσβης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την επίσκεψή του, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της προηγμένης τεχνολογίας των συστημάτων παραγωγής της επιχείρησης, η οποία κλείνει φέτος σχεδόν μισό αιώνα ζωής στην Ελλάδα. Η Boehringer Ingelheim είναι η μοναδική διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που παράγει με εργοστάσιο παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα, παρατήρησε ο πρεσβευτής και συνέχισε αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της επιχείρησης αυτής για την ελληνική οικονομία. Το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής παραγωγής της επιχείρησης διοχετεύεται στο εξωτερικό, και ειδικότερα σε περισσότερες από 70 χώρες, με τις εξαγωγές της να αντιπροσωπεύουν το 1,5% του συνόλου των εξαγωγών της Ελλάδας. Το 2018 η αξία των εξαγωγών της Boehringer Ingelheim ήταν 300 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων της επιχείρησης. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επιτυχία και δείχνει ότι είναι ευκταίο κάποιος να επενδύσει και να παράγει στην Ελλάδα, με προορισμό την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τον Γερμανό πρέσβη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Ερνστ Ράιχελ εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο πρέπει να βαδίσει η Ελλάδα μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και προσέθεσε: Η Boehringer Ingelheim είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του τι ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Γερμανός πρέσβης αναφέρθηκε στη μακρά παρουσία της εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας και το γεγονός ότι ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

ViaDiplomacy Newsroom