Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τι θα κάνει». Αυτά δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος το βράδυ της Δευτέρας σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT

Δείχνοντας χάρτες κοντά στην Κρήτη ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε τρία πλωτά γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία και τώρα όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντήλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το οτιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει».

Για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις αντιδράσεις από την Ελλάδα ανέφερε: «Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης; Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» προκάλεσε ακόμη, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας. Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα δεν είναι αυτή που διοικεί αυτή τη χώρα, συνεπώς θα έπρεπε να αποφύγει να κάνει τέτοια σχόλια. Εάν η Ελλάδα δεν ξέρει τη θέση της, η Τουρκία ξέρει πως να απαντήσει».

ViaDiplomacy Newsroom