Εθνοφύλακες Ροδόπης «ταχείας αντιδράσεως»

Κάποιοι συμπατριώτες και συμπολίτες μας τα ξημερώματα της Κυριακής 7/5/2017 κλήθηκαν ξαφνικά να λειτουργήσουν ως αποτρεπτική δύναμη  “αντιμετωπίζοντας” εχθρικές δυνάμεις που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Θράκη.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους, οι Δυνάμεις Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης και Ν. Ξάνθης συμμετείχαν από κοινού και σε ρεαλιστικούς χρόνους σε μία άσκηση που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, και περιλάμβανε δοκιμή υφιστάμενων σχεδίων  στα πλαίσια του ρόλου και της αποστολής που έχουν τα Τάγματα Εθνοφυλακής .

Τα σενάρια της άσκησης προέβλεπαν μεταξύ άλλων: α)επίταξη  πολιτικών οχημάτων για τη χρήση τους από μονάδες εθνοφυλακής β)εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος  γ) εκκαθάριση συγκροτήματος οικιών σε συνεργασία με τεθωρακισμένα και βαρέα όπλα πεζικού και δ) οργάνωση – λειτουργία σημείου ελέγχου (check point)

Την άσκηση παρακολούθησε ο ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς  ο οποίος κι επιβεβαίωσε το αξιόμαχο των Μονάδων Εθνοφυλακής και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων μας.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.